غذا ها و شیرینی های محلی
استان گیلان به دلیل منطقه خاص جغرافیایی که در آن واقع شده است و وجود منابع سرشار طبیعی و گیاهی، به جرأت می توان گفت که یکی از متنوع ترین و گسترده ترین انواع غذاها و خوراکی ها را در بین سایر مناطق ایران دارا است.
از معروفترین و لذیذترین غذاهای محلی استان گیلان می توان به موارد زیر اشاره کرد:
فسنجان گیلانی
ترش کباب
میرزا قاسمی
ماهی شکم پر
باقلا قاتق
مرغ ترش
خورشت آلو
ترش تره
سیرقلیه
واویشکا
خورشت انار بیج
خورشت چغرتمه
شش انداز
کشک بادمجان
چواش تره
آش شله قلمکار، آش فاطمه زهرا (ع) و آش ترش از بهترین و معروفترین انواع سوپ و آش هستند که در گیلان طبخ می شوند.
از شیرینی ها ودسرهای گیلان می توان موارد زیر را بر شمرد:
نان لاکو (نان برنجی) که با آرد برنج و آرد گندم بیشتر درمنطقه شفت تهیه می گردد.
کاکا که در واقع یک نوع کیک تابه ای می باشد که در هر قسمت از گیلان به سبک همان منطقه درست می شود.
نان برنجی تمیجان، که با آرد برنج و به صورت سنتی پخت می شود.
شیرینی اگردک
رشته خوشکار که مخصوص شهر رشت می باشد
کوکی لاهیجان و کلوچه محلی فومن
کال کباب
زیتون پرورده
ماهی دودی و ماهی شور که به همراه غذا سرو می گردد.
از ترشی های مخصوص گیلان نیز می توان به هفت بیجار، سیرترشی و ترشی مخلوط اشاره کرد.